Friday, December 26, 2014

corn paratha


This  is  a  popular  Rajasthani  paratha  made  with  corn   &  wheat  flour   mixed  with  finely  chopped  onions  ,  tomatoes   and  other  spice  and     pan  fried  like  a  parathas. I  had  corn  rawa  and  i  powdered  it  as  flour and  i  used  for  this  parathas.

Ingredient

1.   fresh Corn  flour                                      ----   1  cup
2.   Wheat flour                                             ----    1  cup
3.   Green chillies                                          ----    5 nos ( chop it )
4.   Ginger                                                     ----    1 teaspoon ( chop it )
5.   Garlic chopped                                        ----    1 tablespoon ( chop it )
6.   Big onions            ...                                ----     3 nos  chop finely
7.   Tomatoes                                                ----     3 nos  chop it as  cubes
 8.  coriander  leaves                                    ----    few  chopped
9.    Salt  to  taste
10.   Ghee     /    Oil

Preparation  method

1.   Take  a  bowl  and  add  corn  flour  ,  wheat  flour,   salt  , ghee , chopped  onions , chopped ginger  ,  garlic ,  chopped   chillies,  chopped  tomatoes  , and   mix  using  little  water  and  make into  a  soft  dough. 

2.   Then   divide  the  dough  into  equal  portion  with  the  help  of  dry  flour  and  roll  the  dough  like  a  sheet. 

3.  Then  add  green  chilli , coriander , tomatoes  on  top  and  once  it  roll  and  place  the  paratha  on  the  hot  griddle  and  cook  this  with  ghee  on  both  sides. 

serve  this  hot  with  any  chutney  of  your  choice 

No comments:

Post a Comment