Tuesday, November 22, 2011

Bitter-Gourd with Besan

Ingredients

1.    Bitter-gourd                                   ---- 1 medium size

2.    Besan  flour / gram flour                  ---- 2 tablespoons

3.    Tamarind                                         ---- small pebblesize

4.    salt to taste

5.    oil                                                  ---- 1 tablespoon

6.    Red chilli powder                           ---- 1/2 teaspoon

Preparation Method

1.    Wash    &    remove  the ends  of  the  bitter gourd.   chop  the bitter gourd  into  thin  circles.

2.     Now  boil  the  bitter gourd  with  tamarind  water  and  salt to taste    till   it  cook  well,    then   keep it aside.

3.     Now   heat  oil   in  a  pan  and  add    cooked    bitter gourd  pieces  and    fry  for  couple   of  minutes  to   let  bitter   gourd  slices  turn   light  brown  a  round  the  ends.

4.     Now   add  besan flour ,   red chiili powder      and  cook  on low-flame    for  5 minute  or    until  besan  loses  its  raw   smell.

Serve   bitter gourd  fry  for Rice.




No comments:

Post a Comment