Monday, May 13, 2013

Beat Root pachadi ( kerala style )

Ingredients

1.  Beet Root                                         ---- 1/4 kg
2.  Thick curd                                        ---- 1/2 cup
3.  Turmeric powder                              ---- a pinch
4.   salt to taste
5.   oil                                                   ---- 1 teaspoon
6.   mustard                                          ---- 1/2 teaspoon
7.   Red chillies                                     ---- 2 nos
8.   curry leaves

For  Grinding

1.   Grated  coconut                             ---- 1/3 cup
2.    Green  chillies                                ---- 2 nos
3.    Ginger                                           ---- small piece
4.    mustard                                         ---- 1/4 teaspoon
5.    jeera  seeds                                   ---- 1/4 teaspoon

Preparation  Method

1.    Grate  the  beet  roots  using  big  holes  and  keep  it  aside.

2.    Grind  coconut ,  green  chillies ,  jeera seeds   and  mustard   to  a  smooth  paste.

3.    Now   heat  a  pan  and  cook  the  beet  roots  with  less  water  adding  salt  and  turmeric  powder  till  soft.

4.   Then  add  the  grounded   paste  and  cook  for  few  more  minutes  in  low flame  till  the  raw  taste  of  the  coconut  vanish  and  allow  this  to  cool.

5.   finally  add  whisked  curd  and  check  for  salt.

6.   Then  heat  1  teaspoon  of  oil  and  add  mustard  seeds  ,  when  it  splutters ,  add  red  chillies , curry  leaves   and  pour  it  over  the  pachadi.

Enjoy  this  delicious  beet  root  pachadi  as  a side  dish  for  rice. !   

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