Saturday, August 20, 2011

Parupu Podi

Ingredients :

1.     Thuvardhal                                       ---- 50 grams

2.     Roasted bengalgram dhal                ---- 2 tablespoons

3.     salt  to  taste

4.     Red chillies                                    ---- 5 or 6 nos

5.     jeera                                             ---- 1/4 teaspoon

6.     Asofotida                                      ---- 1/4 teaspoon

7.     curry leaves                                   ---- few


Preparation  Method

1.      Dry roast   all  the  ingredients   separately   in  a  pan   for  some  time   till  each   one  turns  golden  brown  colour.

2.      Fry  salt   and   add   it   to   the   other  ingredients.

3.      Grind  all    these   in  a  mixer  to  a  fine  powder.

4.      The   tasty  paruppu podi  is  ready   to   serve  with   cooked   Rice.

*      usually  paruppu  podi   mixed   with   Rice   and  little   ghee  is  eaten   first   during   lunch .    Paruppu  podi    sadham   actually   stimulates    the   appetite.     It   is  a  healthy   start   of  a  meal.


















No comments:

Post a Comment